miercuri, 28 aprilie 2010

Acneea si untul de shea


Exista produse pentru tratarea acneei care pretind ca untul de shea este unul din ingredientele folosite in tratarea acneei. Ce este mai exact acest unt de shea si cum ajuta tenul unei persoane? Chiar ajuta aceste produse cu unt de shea la tratarea acneei?
Untul de shea este de fapt o substanta derivata din nuca ce vine din savana Africana si se spune ca este o substanta care poate fi folosita in multe feluri diferite. Se cunoaste ca untul de shea este bun pentru tratamentul multor probleme ale pielii cum ar fi eczemele, psoriazisul, acneea si asta a dus la fabricarea multor produse pe baza de unt de shea pentru tratarea acneei.
Intrebarea pe care probabil vi-o puneti este daca aceste produse pe baza de unt de shea pentru acnee sunt sau nu eficiente avand in vedere ca termenul ‘unt’ sugereaza o substanta uleioasa sau grasa. Din moment ce acneea este de obicei rezultatul excesului de grasime si a prezentei murdariei si bacteriilor in piele, intrebarea este daca eficienta acestor produse cu unt de shea este cu adevarat legitimata.
Cum este untul de shea folosit ca ingredient in produsele pentru acnee poate fi stabilit cu putina cercetare a efectelor pe care untul de shea le are asupra pielii unei persoane. Untul de shea este cunoscut pentru ajutorul dat in tratarea cicatricilor si arsurilor, precum si in prevenirea iritatiilor pielii. Acesta poate fi motivul pentru care untul de shea este considerat o substanta ideala pentru a fi folosita in tratamentul acneei, in ciuda numelui ‘gras’ pe care il are.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu